Spring til indhold

EU-Ugandisk Film Festival med dansk bidrag

09.05.2017  10:49

Den EU-ugandiske film festival vender tilbage for tredje gang i Kampala! Mellem den 10. og 19. maj vises der en række af dokumentar-, fiktion-  og animationsfilm. Her vil 11 europæiske lande bidrage med film til en hver smag inden for thriller, komedier og art-house genrer, der på hver sin vis præsenterer europæisk filmindustris seneste højdepunkter. Alle film bliver vist med engelske undertekster. Den voksende ugandiske filmindustri vil ligeledes blive repræsenteret med en række af kortfilm fra Kampala Film School samt vises forpremieren på Isaac Nabwanas nyeste actionfilm, Wakaliwood. Det er første gang, at festivallen vil udspille sig på tre forskellige lokaliteter: Goethe-Zentrum Kampala, kamwokya sportsplads og Markere universitets sportsplads. Mere information om festivallen kan findes på facebook-siden her  https://www.facebook.com/EuroUgandaFilmFestival/?fref=ts.

Den karakteristiske og oscarvindende danske filminstruktør, Susanne Bier, har sparket international gennemslagskraft med filmen ”Hævnen”, der har vundet stribevis af store internationale filmpriser, ikke mindst en Oscar for bedste udenlandske film.
"Hævnen" trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr til den postkort-smukke idyl i en sovende dansk provinsby. Anton arbejder som læge i en nødhjælpsorganisation og pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner. Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver nu at vænne sig til et liv uden hinanden. Sideløbende begynder Antons 10-årige søn Elias at blive venner med den nye dreng i klassen, Christian. Dette usædvanlige venskab udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsbyidyllen.
”Hævnen” vises den 13. maj kl. 19 på Goethe-Zentrum Kampala. Læs mere om begivenheden på facebook her https://www.facebook.com/events/1661910717447840/ .