Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Uganda.

Senest opdateret 20-10-2020 12:40
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Uganda som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Uganda.

Information om konkrete restriktioner i Uganda opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Uganda, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Uganda som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.


De ugandiske myndigheder annoncerede d. 20 september at landegrænserne og Entebbe lufthavn åbner for international flytrafik den. 1 oktober. Passagerer, der ankommer til Uganda, skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test taget 72 før man boarder flyet. 

 


Karantæneregler

Alle indkommende passagerer fra internationale flyruter er undtaget karantæne hvis; kropstemperaturen IKKE er over 37,5 ° C (99,5 ° F); man ikke har en vedvarende hoste, åndedrætsbesvær eller andre influenzalignende symptomer og har en negativ COVID-19-test udført inden for 72 timer før afgangstidspunktet for rejsens begyndelse.

Hvis man som passager har symptomer i lufthavnen uden et testresultat, skal der indsamles en prøve ved ankomsten. Herefter er man forpligtet til at undergå en karantæne på egen økonomisk bekostning indtil modtagelse af prøveresultatet. Testen hæfter man også økonomisk for.

Har man været i kontakt med rejsende der har udviklet symptomer, der er forbundet med COVID-19, rådes der til selvkarantæne i 14 dage og efterfølgende testning, såfremt man udvikler disse symptomer. Er man i højrisikogruppen vil man blive prioriteret i testning for at sikre en tidlig diagnose og behandling.

Du kan læse mere om karantæne reglerne i Uganda her.

Læs mere her.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Uganda. Den offentlige transport har fået tilladelse til at operere på halv kapacitet, indtil videre.

Transitmuligheder

Den offentlige transport har fået tilladelse til at operere på halv kapacitet, indtil videre.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført udgangsforbud i Uganda i tidsrummet 21:00-5:30, på ubestemt tid.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Uganda, for sociale forsamlinger.
Det er ikke tilladt at samles mere end 5 personer.

Derudover er det ved privat transport ikke tilladt at være mere end 3 personer. Derudover skal der bæres mundbind.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Uganda, når man færdes i det offentlige rum. Det gælder eksempelvis når du kører med offentligt transport eller handler i supermarkeder.


Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Ved mistanke om smitte, kontakt da relevante myndigheder på 800203033 eller 800100066.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Indenrigsministeriet er åben for ansøgninger om visa og andre anliggender vedrørende immigration. Er du turist, eller bosiddende i Uganda kan du kontakte det ugandiske indenrigsministeriets kontorer fra mandag til fredag, mellem 8:00 - 14:00   


For yderligere informationer kan du kontakte myndigheden på de nedenstående kontaktinformationer:

Toll Free Numbers: 0800 199 003/4

 

Udrejse af Uganda

Det arrangeres løbende fly fra Entebbe lufthavn mod Europa og med lufthavnsåbningen pr. 1. oktober forventes antallet af afgange at stige. Ambassaden vil løbende annoncere flymuligheder fra Uganda på de sociale medier og på vores hjemmeside

Vi kan dog ikke garantere, at der er plads på flyafgangene. Du skal selv sørge for videre transport hjem til Danmark.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Lokale myndigheders hjemmesider:

Sundhedsministeriet.

Hotlines:
0800 100 066 | 0782909153 | 0772460297 | 0772469323

Medier:
Du kan finde udskrifter fra præsident Musevenis taler og tiltag her.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan kontakte ambassaden i Kampala for almindelig åbningstid 

(8.00-12.00)

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Uganda eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.