Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Burundi, Den Demokratiske Republik Congo, Madagaskar og Rwanda.

Senest opdateret 3-8-2020 9:55
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Burundi

Al international flytrafik har været suspenderet siden d. 22 marts. Humanitært, diplomatisk og akutmedicinsk personel er dog undtaget. Burundis landegrænser er fortsat 

Den Demokratiske Republik Congo

Alle landegrænser og havne er lukkede for passagertransport. Kommercielle fly fortsætter, men under øget screening af passagerer. Personer der ankommer til DRC bliver screenet og sættes i karantæne, hvis de udviser symptomer eller har for høj feber. . Omkostninger til karantænen bæres af den enkelte person.

Der er implementeret interne rejserestriktioner mellem Kinshasa og andre provinser. Indenrigsfly og transport via land eller vand er suspenderet på ubestemt tid.

Der er udgangsforbud i Kinshasa, Goma, Kiwanja og Rutshuru og der er her også restriktioner på den offentlige transport.

Offentlige forsamlinger på over 20 personer er forbudt. Barer og restauranter er lukkede på ubestemt tid, det samme er de fleste skoler og universiteter.

Man skal bære mundbind i Syd-Kivu, Haut-Katanga og Kinshasa.

Ved brud på ovenstående tiltag straffes man i form af bøde.

Madagaskar

Al international flytrafik er suspenderet på Madagaskar. Desuden er der udgangsforbud i Toamasina fra klokken 22:00-04:00.

Der er indført restriktioner på den offentlige transport i Antananarivo, således at den skal stoppe klokken 19:00.

Alle barer og natklubber er lukket.

Der skal udøves distancering mellem personer på 1 meters afstand og bæres mundbind i det offentlige rum.

Rwanda

Passagerer der ankommer til Rwanda skal have foretaget en negativ COVID-19 test 72 timer før afrejsen til Rwanda. Testen skal være udført af et ISO (International Standard Organization) certificeret laboratorie. Derudover er det obligatorisk at få taget en ny COVID-19 test ved ankomst til Kigali. Du er ikke påkrævet at gennemgå karantæne efter påvisning af en negativ COVID-19 test.

Du skal ligeledes være opmærksom på at turistattraktioner også påkræver en test.

Det er herudover påkrævet at bære mundbind og udøve social distancering i Kigali lufthavn.

I Rwanda er der udgangsforbud fra 21:00 til 05:00 medmindre man har tilladelse til at færdes ude i det tidsrum. Brud på udgangsforbuddet straffes med bøde. Det er desuden obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum på alle tider af døgnet.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.
Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.