Spring til indhold

Pas

Det er muligt at søge om nyt pas på ambassaden. I hastetilfælde kan der udstedes et nødpas (provisorisk pas).

Udstedelse af danske nationalpas på ambassaden i Uganda

Ansøgning om dansk pas kan indgives via ambassaden. I hastetilfælde kan der udstedes et nødpas (provisorisk pas). Ved udstedelse af pas skal personen, der ansøger, møde personligt op - dette gælder også for børn.

Hent ansøgningsskemaet for udstedelse af danske nationalpas her. Det er også muligt at få ansøgningsblanketter på ambassaden.

Hvis et tidligere pas er blevet stjålet, skal der afleveres en politirapport.

Ekspeditionstiden for nyt pas er ca. 4 uger.

For at undgå ventetider vil ansøgninger om pas kun kunne finde sted ved forudgående tidsbestilling. Man bestiller tid ved at ringe til +256 (0) 312 263 211.

Udstedelse af danske nationalpas på honorære konsulater

De honorære konsulater kan kun forlænge pas og udstede nødpas (provisorisk pas) til personer over 12 år - herunder konsulaterne i Rwanda, Burundi, Den Demokratiske Republik Congo og Madagaskar, der alle er dækker af den danske ambassade i Uganda.

Børn under 12 år (som ikke skal afgive fingeraftryk) kan søge om nyt dansk nationalpas på de honorære konsulater. Bemærk, at der skal medbringes to pasfotos, samt at begge forældremyndighedsindehavere skal give samtykke.

Forlængelse af danske nationalpas

De honorære konsulater kan kun forlænge pas og ikke udstede et nyt dansk nationalpas til personer over 12 år. En betingelse for forlængelse af et udløbet pas er, at det ikke er udløbet for mere end tre måneder siden. Et pas kan kun forlænges én gang og for max. 12 måneder. Det anbefales, at du sikrer dig, at rejsemålets myndigheder godkender forlængede pas.

Udstedelse af danske nødpas (provisorisk pas)

Et nødpas (provisorisk pas) udstedes kun med gyldighed for det tidsrum, som er påkrævet af hensyn til rejsens varighed og eventuelle regler i de lande, der gennemrejses, og ikke for mere end 12 måneder. Et nødpas (provisorisk pas) skal afleveres til politiet eller en dansk repræsentation efter benyttelsen. Rejse på et nødpas (provisorisk pas) kan evt. give problemer i forhold til udenlandske grænsekontrolmyndigheder. Det anbefales, at ansøgeren sikrer sig, at rejsemålets og transitlandes myndigheder godkender nødpas (provisoriske pas).

Ved ansøgning om nødpas (provisorisk pas) skal to pasfotos medbringes.

Gebyrer

Gebyr for udstedelse af både dansk nationalpas og dansk nødpas (provisorisk pas) er pr. 1. oktober 2018 590 000 USHS, som skal betales direkte til ambassadens bankkonto (se nedenfor).

NB: Udenfor ambassadens åbningstider påkræves ekstra gebyr, jfr. gebyr pr. 01.01.2018.

For information om gebyrer hos de honorære konsulater, kontakt venligst konsulatet direkte. Find kontaktinformation her.

Betaling af gebyrer til ambassaden

Betaling af gebyrer skal ske direkte til ambassadens bankkonto. Kvitteringen fra banken medbringes herefter til ambassaden.

Ambassadens bankoplysninger:

Bank name:               Stanbic Bank
Account number:     9030005699982
Branch name:           Corporate Branch
Currency:                   Uganda Shillings
Sort code:                  040147

Alle Stanbic Banks filialer i Uganda kan anvendes for betaling.       

 

Kontakt

Embassy of Denmark
Plot 3 Lumumba Avenue
P.O. Box 11243, Kampala

Tel.: +256 (0) 312 363 000 

E-mail: kmtamb@um.dk

Åbningstider i den konsulære sektion er fra kl. 9-11 mandag og tirsdag samt torsdag. Lukket onsdag og fredag.