Spring til indhold

Visumregler for Uganda

Danske statsborgere, der ønsker at besøge Uganda, skal have visum. Nedenfor findes en række nyttige oplysninger om pas og visum.

Herunder finder du visumregler for Uganda.

  • Der er visumpligt for indrejse i Uganda. Der ansøges online på www.visas.immigration.go.ug/ inden afrejse til Uganda.
  • Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Desuden kan der være periodiske krav til andre vaccinationer, hvilket oplyses på  http://immigration.go.ug/
  • Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet.
  • Danske provisoriske pas samt EU-nød pas anerkendes kun til hjemrejse til Danmark. Det er vigtigt at kunne fremvise en politirapport, der dokumenterer, at det regulære pas er blevet stjålet eller på anden vis mistet, da denne rapport skal fremvises ved udrejse på et nød pas.
  • Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge, da visumreglerne for oprindelseslandets statsborgere kan være gældende.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.


Adresse og telefonnummer til Ugandas ambassade i København:

Embassy of the Republic of Uganda

Sofievej 15
2900 Hellerup
Denmark

Tel: +45 39620966/39620953
Fax: +45 39610148
E-mail: info@ugandaembassy.dk
Hjemmeside: http://www.ugandaembassy.dk/

 

Visumregler for Rwanda og Burundi

Danske statsborgere, der ønsker at besøge Rwanda og/eller Burundi, skal have visum.

Der henvises til retningslinjerne for visum til Rwanda og Burundi på http://www.visumformular.dk/