Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Burundi, DRC, Madagaskar og Rwanda

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Burundi, Den Demokratiske Republik Congo, Madagaskar og Rwanda.
Senest opdateret den 04.06.2021 11.30


Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Burundi

Melchior Ndadaye International Airport åbner op for den internationale flytrafik fra d. 8 november.

Passagerer der ankommer til Burundi skal have foretaget en negativ COVID-19 test foretaget 72 timer inden for afrejse til Burundi. Alle passagerer vil blive screenet og undergå karantæne på et designeret hotel i 72 timer. Udviser man symptomer ved screeningen skal man have foretaget en ny test. Omkostninger i form af hotel og eventuel ny test bæres af den rejsende.

Hvis en postiv test konstateres i et fly, vil samtlige passagerer få foretaget en ny COVID-19 test og undergå karantæne på et designeret hotel indtil modtagelse af prøvesvar. Hvis en passager tester negativ kan vedkommende fortsætte sin rejse. Hvis en passager tester positiv vil vedkommende blive indlagt på et hospital og selv hæfter økonomisk for omkostningerne forbundet med opholdet.

Der arbejdes løbende på at åbne landegrænserne.

 

Det er ikke vedtaget ved lov at man skal bære maske eller praktisere social distancering, men det tilskyndes af regeringen. Ligeledes tilskyndes det at store forsamlinger foregår blandt familie eller til religiøse og/eller kulturelle begivenheder.  

 

Den Demokratiske Republik Congo

Alle landegrænser og havne er genåbnet for passagertransport. Man skal medbringe en negativ COVID-19 dateret senest 72 timer inden flyafgangen til DRC. Personer der ankommer til DRC bliver screenet og placeres i karantæne, hvis de udviser symptomer eller har for høj feber. Ligeledes kan det forekomme at endnu en COVID-19 test er nødvendig ved ankomst til DRC, såfremt sundhedsmyndighederne finder det nødvendigt. Herefter kan man blive indkvarteret på et designeret hotel hvor man skal undergå en karantæne på ca. 24 timer, indtil man modtager resultatet på den nye COVID-19 test.

 

Omkostninger til karantænen og testning bæres af den enkelte person. Prisen for en COVID-19 test i DRC er 30 USD.

Man skal bære mundbind i DRC.  Ved brud på maske påbuddet straffes man i form af bøde.

 

Madagaskar

Madagskar afsluttede den nationale undtagelsestilstand d. 18 oktober. 

 

Indenrigsfly: Alle passagerer skal have foretaget en negativ COVID-19 test før afgang.

 

D. 1. oktober åbnede der internationale flyvninger fra Nosy-Be Lufthavnen. Passagerer der ankommer til Nosy-Be skal medbringe en negativ COVID-19 test inden afgang og vil også blive påkrævet at få taget en ny test ved ankomst. Man skal undergå karantæne indtil man modtager det nye COVID-19 testresultat, på et designeret hotel. Ventetiden på det nye testresultat er mellem 3-5 dage og man hæfter selv økonomisk for hotellet og det nye testresultat. 

 

Der arbejdes på at åbne internationale flyvninger fra lufthavne såsom Antsiranana, Toamasina, Tolagnaro og Antananarivo. Genåbningen af disse lufthavne vil afhænge af COVID-19’s udvikling i resten af verden. 

 

Restauranter og barer må holde åbent indtil kl. 22 med maksimalt 100 gæster og under overholdelse af sanitære forholdsregler.

 

Brug af maske er obligatorisk i det offentlige rum. Bærer man ikke maske kan det straffes med fængsling i 24 timer. 

 

Træning er tilladt og konkurrencer uden publikum er tilladt.

 

Rwanda

Passagerer der ankommer til Rwanda skal have foretaget en negativ COVID-19 test 72 timer før afrejsen til Rwanda. Testen skal være udført af et ISO (International Standard Organization) certificeret laboratorie. Derudover er det obligatorisk at få taget en ny COVID-19 test ved ankomst til Kigali. Herefter bliver man indkvarteret på et designeret hotel hvor man skal undergå en karantæne på ca. 24 timer, indtil man modtager resultatet på den nye COVID-19 test. Det er herudover påkrævet at bære mundbind og udøve social distancering i Kigali lufthavn.

I Rwanda er der udgangsforbud fra 22.00 til 04.00, medmindre man har tilladelse til at færdes ude i det tidsrum. Brud på udgangsforbuddet straffes med bøde. Det er desuden obligatorisk at bære mundbind i det offentlige rum på alle tider af døgnet.

Du skal være opmærksom på at der er indført tiltag i Rwanda for at begrænse smittespredningen:

  • Den private transport er tilladt, såfremt retningslinjerne for at begrænse smittespredningen overholdes
  • Store forsamlinger er ikke tilladt, medmindre man har tilladelse. Tilladelsen bliver givet af de lokale myndigheder, såfremt at man kan overholde retningslinjerne for at begrænse smittespredningen

 

Du skal være opmærksom på at turistattraktioner også påkræver fremvisning af en negativ COVID-19 test. Ligeledes skal du være i stand til at fremvise valide reservationer.

  • Træningscentre og sportshaller er lukkede.
  • Skoler er fortsat lukkede.

 

Rwandas landegrænser er fortsat lukkede, medmindre man er rwandisk statsborger eller bosiddende i landet. Vender man tilbage til Rwanda skal man foretage en obligatorisk karantæne, hvor man selv hæfter økonomisk for omkostningerne. I de fleste tilfælde bliver man vist til et designeret hotel, hvor man skal foretage karantænen. 

 

Du kan læse mere om de seneste tiltag for at begrænse smittespredningen her.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

 

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

 

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

 

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

 

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

Indrejse i Danmark

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

 

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk 

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

 

Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i det pågældende land, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.