Skip to content

Praktikophold Efterår 2024

Praktikophold - Kigali

PRAKTIKOPHOLD PÅ PROJEKTKONTORET I KIGALI

  • Vil du være praktikant på en diplomatisk mission i hjertet af Afrika med spændende og udfordrende opgaver i et dynamisk og tværkulturelt miljø? Så modtager vi gerne din ansøgning om at blive praktikant på Det Danske Projektkontor i Kigali.

 

Ansøgningsfrist:

1. marts 2024 – Efterårssemesteret 2024 (august 2024 til januar 2025).

 

Dette får du ud af praktikopholdet:

  • En unik indsigt i den politiske og økonomiske situation i Rwanda.
  • Konkret erfaring med udenrigs- og udviklingsarbejde i praksis.
  • Indsigt i opgaverne på en nystartet dansk diplomatisk repræsentation
  • Motiverede kollegaer, som er parate til at hjælpe og involvere dig i den daglige drift på Projektkontoret.
  • Muligheder for at udforske et lille, men spændende land.
  • Nye netværk og forbindelser i både et lokalt og internationalt miljø.
  • Mulighed for overførsel af ECTS-point.

     

    Hvad vi forventer af dig:

  • Du skal være studerende og tilmeldt en højere uddannelsesinstitution på bachelor- eller kandidatniveau. Vi ser gerne, at du læser statskundskab, jura, økonomi/finansøkonomi, udviklingsstudier, Afrika-studier, offentlig forvaltning, kommunikation, journalistisk eller lignende.
  • Du skal være dansk statsborger eller have været bosat i Danmark i minimum tre år.
  • Du bør have stor interesse i at arbejde i et udviklingsland, og du ønsker at lære hvordan en diplomatisk repræsentation fungerer.
  • Du kan både arbejde selvstændigt og i samarbejde med øvrige kollegaer.
  • Du er klar til at yde bistand til strategiske, selvstændige opgaver samt til det praktiske, dag-til-dag arbejde.
  • Du er udadvendt, læringsparat og besidder en stærk kulturel kapital.
  • Du har stærke dansk- og engelskkundskaber, både mundtligt og skriftligt. Franskkundskaber er en fordel.
  • Kompetencer på områder såsom IT, kommunikation og SoMe er en fordel.

 

Det Danske Projektkontor i Kigali

Det Danske Projektkontor i Kigali har været operationelt siden november 2022. Kontoret har på nuværende tidspunkt to udsendte diplomater, to lokalansatte og en praktikant.

Projektkontorets hovedformål er at styrke det allerede gode bilaterale forhold mellem Danmark og Rwanda. Kontoret varetager en række forskelligartede opgaver, herunder udviklingssamarbejde og monitorering af den politiske og økonomiske situation. Projektkontoret er til en vis grad også ansvarlig for at tilbyde borgerserviceydelser og konsulærbistand til danske statsborgere i Rwanda.

Projektkontoret arbejder tæt sammen med den Danske Ambassade i Kampala, hvor den danske ambassadør til Rwanda er bosat. Samarbejdet med Kampala har særligt fokus på monitoreringen og rapporteringen af å den politiske situation i de Store Søers region.

Kigali – og Rwanda i sin helhed – har meget at byde på i forhold til kultur, natur, dyreliv, sportsaktiviteter og historie. Byen bliver betragtet som rolig, sikker og ren, og det er nemt at transportere sig rundt.

Praktikantstilling i Kigali

Vi håber, at du som praktikant på Projektkontoret i Kigali er særlig interesseret i og har kompetencer inden for politisk analyse og udviklingssamarbejde.  Du vil komme til at arbejde med udviklingsprojekter, der har et særligt fokus på klima og miljø, migration og flygtninge, god regeringsførelse, menneskerettigheder og borgerinddragelse. Du vil dermed opnår indsigt i og erfaring med det danske udviklingssamarbejde i praksis.

Du vil også bidrage til rapporter og analyser af den politiske og regionale udvikling til Udenrigsministeriet i København. Dette omfatter bl.a. dialog med ligesindede lande om politiske og humanitære forhold, udviklingssamarbejde, EU-koordination, og samarbejdet i multilaterale organisationer.

Derudover vil du også blive involveret i Projektkontorets kommunikation og public diplomacy arbejde. Dette omfatter bistand til dine kollegaer i udarbejdelsen af indhold til kontorets sociale medier og bistand til forskellige public diplomacy indsatser, herunder f.eks. kulturelle begivenheder gennem EU.

Siden Projektkontoret i Kigali stadig befinder sig i sin tidlige fase, håber vi, at du ikke er bange for at arbejde i ”ukendte farvande”, hvilket omfatter bistand til implementering af relativt nye udviklingsprojekter samt deltagelse i udarbejdelsen af kontorets interne arbejdsprocesser.

 

Typiske opgaver for praktikanter

  • Bidrage til implementering af Danmarks udviklingsindsatser, inkl. monitorering, resultatstyring, økonomistyring, rapportering, arkivering.
  • Bidrage til taler og indlæg, forberedelse af møder, baggrundsnoter, rapporter osv.
  • Deltage i møder og koordinering med andre udviklingspartnere.
  • Forberede og understøtte kontorets kulturelle begivenheder og faglige arrangementer, møder og workshops, herunder en del logistiske opgaver.
  • Udarbejde breve, besvarelse af henvendelser, forberedelse og afrapportering fra møder.
  • Diverse administrative opgaver, herunder opdatering af systemer og arkivering.
  • Derudover vil en central opgave for alle praktikanter vil være at understøtte og udarbejde relevant indhold til kontorets kommunikationsplatforme, særligt SoMe.

Praktikforløbet og de specifikke opgaver vil blive planlagt mere detaljeret i samarbejde med praktikantens vejleder, så de passer til din uddannelse, kvalifikationer og interesser.

 

Vilkår

Praktikopholdet er ulønnet, men Projektkontoret refunderer udgifter relateret til opholdet (f.eks. flybilletter, vaccinationer, husleje og forsikring) med et maksimumbeløb på 4000 kr. per måned.
Alternativt kan praktikanten få udbetalt et fast beløb på 4000 kr. per måned, men samtidig opgive muligheden for at modtage SU (se mere på SU.dk). Opholdet varer 6 måneder og praktikanten er ansvarlig for at finansiere flybilletter, visa, forsikring og vacciner.

Du kan finde de specifikke retningslinjer for praktikanter på danske repræsentationer på Praktikpladser på repræsentationerne (um.dk).

 

Hvordan ansøger man?

Send en motiveret ansøgning, CV og eventuelle anbefalinger til [email protected] i en enkelt PDF-fil. Den motiverede ansøgning må ikke overstige en side. Ansøgningen skal være på dansk.

Ansøgningsfristen for det kommende efterårssemester er 1. marts 2024.

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende praktikopholdet eller det daglige liv i Kigali, er du velkommen til at kontakte den nuværende praktikant, Markus Bæksgaard Kotzareis ([email protected])  eller førstesekretær , Toke Hauch Arnoldi ([email protected]).